Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyedülálló pasi megosztaná (vendégposzt)
  2016-04-25 16:30:54, hétfő
 
 
(A szingli nő a társadalom kitaszítottja a blog egyik legolvasottabb bejegyzése lett, viszont sokan visszajeleztek, hogy hiányzik a “szingliség" leírásából a férfi szempont. Robi vállalta, hogy megírja a férfi-verziót. Ez az ő nézőpontja, nem az enyém.)

Egyedülálló harmincas pasi megosztaná...

Gondolatait

Mély megdöbbenéssel olvastam a múlkori bejegyzést, hogy milyen a szingli nők élete Magyarországon, következzék hát most egy hasonló cipőben járó férfi személyes meglátása a másik oldalról. A lyukvadászokat és egyéb antiszociális egyedeket figyelmen kívül hagyom, maradjunk csak a normális értékrendek mezején.

Először is le kell szögeznem, hogy olyan, hogy szingli férfi, nem létezik. Hívhatsz minket egyedülállónak; amennyiben kedveled az anakronizmusokat, az agglegény kifejezés is helytálló, bár mi inkább azt szoktuk meg, hogy a nevünkön szólítanak minket.

Nincs olyan popkulturális lenyomatunk, mint a hölgyeknek. Nem kapunk kereskedelmi érdekek mentén felfűzött ,,segítséget" különböző médiaorgánumoktól arra, hogyan határozzuk meg magunkat. Néha jön egy elkaszált sorozat, egy vicces mellékszereplő vagy a sorozatgyilkos szociopata. Ennyi elég is, köszönjük.

Társadalmi helyzetünk tehát nem predesztinált, hanem általunk keletkeztetett. Pontosabban attól függ, hogy milyen események vezettek mostani státuszunkhoz, és hogyan éljük ezt meg. Az egyszerűség kedvéért a skála két végpontját fogom bemutatni.

(az első)

Harmincas férfi vagy, aki nem maga választotta az egyedüllétet. Családot szeretnél, de legalábbis egy barátnőt. Sok esetben az elsőt. Életed nem csak játék és mese... bár tény, hogy rengeteg időt töltesz olyan hobbiknak szentelve, amely jellemzően tizenévesek szórakozásának számít. A főnök téged talál meg, ha túlórázni kell; várnod kell a szabira, mert ugye a családosok az elsők, ugyanez a helyzet a bónusznál és a fizetésemelésnél is: ,,Te csak egyedül vagy, ugye megérted?". Általában egy-két barátod van, akikkel a közös pont a hobbi és/vagy a munka, és természetesen egy csónakban eveztek. Jellegzetes aurád messziről kiszúrják a lányok, ha barátaiddal lógsz, ez még feltűnőbb, különösen ünnepek tájékán, ekkor még csúcsidőben is találsz mellettünk üres széket a négyeshatoson.

Hibád, hogy nem úgy nézel ki, mint amit elvárnak tőled a nők. Nem olyan a stílusod, nem vagy elég macsó. Fontos megérteni, hogy nem ezt az életet szeretnéd. Egyszerűen csak nincsenek olyan elsőre is látható adottságaid, amelyek felkeltik a nők érdeklődését. Emiatt nem vagy boldog, szociálisan visszahúzódó lettél, nehezen fejezed ki érzelmeidet, elég sok megaláztatáson, csalódáson mentél keresztül, és nem igazán szeretnéd újabbaknak kitenni magad. Lelkileg sokkal több közös van benned az egy korosztályodba tartozó szinglivel, mint bárki mással a világon. Ez egy ördögi kör, amelyből csak segítséggel tudsz kimászni. Mert egyszerűen nem tudod, mit kéne tenned. Éééééés itt szokott az igazi gond kezdődni.

A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.

A barátnő/feleség elhatározza, hogy a férj/barát munkatársát/haverját márpedig összeboronálja valakivel, mert az úgy lesz jó. Minden korábbi frusztrációd mellé felzárkózik még a teljesítménykényszer is. Lehet, már az is problémát okoz neked, hogy pisilj, ha áll melletted valaki a mosdóban. Ez ugyanaz, csak még drukkolnak is mellé. Ha nem vagy hülye, hogy azt hidd, sima ügy lesz, és nem szállsz fel a magas lóra, akkor is pofáraesés lesz a vége. Mert a szingli lány 90%-os eséllyel nem úgy fog hozzád közeledni, ahogy kellene - lássuk be itt mindketten adományt kaptok -, hanem játszani fogja a nőt, kezdi a játékot: Bitch mode ON. A katasztrófa tuti receptje. Pedig csak annyi kéne, hogy öt perc után megbeszélni, hogy van-e szimpátia vagy nincs... A csalódás után a szánalom hullámai fojtogatnak, és biztos lehetsz benne, hogy úgyis te leszel a hibás.

A munkahelyen sem biztos, hogy jobb a helyzet, gyakori, hogy a kolléganők - szánalomból, sajnálatból - néha bevonnak a pletyibe, munkahelyi dolgokba, aminek először örülsz (nőkkel töltöd az idődet), de nem férfiként tekintenek rád, és ez a férfi kollégákkal való kapcsolatodon sem javít.

Csendes elszigeteltséged legőrjítőbb része, hogy nincs kimondva. Látszatra kedvelnek az emberek, támogatnak téged. Nem látod a frontvonalat, ami ellen támadást indíthatnál. Ha mégis megteszed... nos, ilyenkor legjobb munkahelyet, lakóhelyet váltani, mert ebből a szarból már nem dumálod ki magad. Mert igazad van, és ők ezt tudják, legalábbis érzik, de nem fogják beismerni. Miért tennék? Ők mindent megtettek, a te hibád.

B-kategóriás rézvájárok - mert rendes aranyásó rád sem néz - prédája leszel, ha szerencséd van, egy elvált egy vagy többgyerekes anyuka maga mellé vesz, mert pontosan tudja, hogy benned megbízhat. Papucs leszel, de legalább boldog.

És ez a legjobb, ami történhet veled.

Persze, ehhez edzened kell, megváltoztatni az étrendet, lemondani hobbijaid egy részéről, ki kell lúgoznod a személyiséged jórészét, és csak reménykedhetsz benne, hogy marad annyi, hogy még megismerd magad a tükörben.

(a másik)

A skála másik végén vannak, akik amúgy viszonylag népszerűek a nők körében, csak valamilyen oknál fogva nem volt tartós párkapcsolatuk. Sok időt töltöttek a barátzónában, mert túlságosan tisztelettudóak voltak, túl rendesek és nyitottak, stb... vagy csak egy karmait próbálgató kislány úgy megsebezte őket, hogy 10 évvel később is fájdalommal gondolnak vissza rá.

A lényegi különbség, hogy ők tanultak ebből, figyeltek és alkalmazkodtak. Elfogadták, hogy ők ilyenek, és megkeresték a helyzetükből fakadó előnyöket. Nem adták fel személyiségüket, elveiket, hanem vártak.

Nagyon fontos kritérium, hogy szükséged van egy olyan jövedelmforrásra, ami elég neked. Nem kell soknak lennie, csak elégnek ahhoz az életvitelhez, amit szeretnél, vagy legalábbis közelítse azt meg. Mert az egzisztenciális biztonság adja az egyetlen védőhálót, amire szükséged van.

Most pedig a csúcson vagy.

Harminc múltál, de se kutya, se macska. Ha kapsz egy jó ajánlatot, már holnap költözhetsz a világ másik felére. A főnököd imád, mert nem veszel ki szabit a gyerek vagy a párod családjának ügyes-bajos dolgai miatt. Nem szülsz második gyereket. Akkor mész szabadságra, amikor a cégnek és neked is jó. Szemben az első csoporttal, téged nem leng körül semmilyen negatív aura, sőt érződik rajtad, hogy te irányítod a sorsodat. Nem fognak kihasználni, ha mégis megpróbálják, és hárítod, akkor még nő is a respekted a szemükben.

,,Semmi komoly."

Az univerzális válasz a “van-e barátnőd" kérdésre. Mondod ezt őszintén mosolyogva. Mert tényleg nem akarsz - még - semmi komolyat, élvezed azt, hogy mindenre van lehetőséged, amit csak szeretnél. Mindent bepótolhatsz, amit a húszas éveidben kihagyni kényszerültél.

A fiatalabb kollégákkal lógsz együtt, de azért néha a korosztályod programjain is tiszteleted teszed. Mindenhol magukhoz hasonlónak kezelnek, sőt néha még egy kis plusz figyelmet, elismerést is kapsz, mert ,,nem adtad fel az álmaid", ,,a kor tényleg nem számít", ,,mindig elfelejtem, hogy mennyi idős vagy", ,,lehet, hogy nekem sem kellett volna ilyen hamar megnősülnöm".

Nincs stigma, nincs kirekesztés.

Könnyen építed kapcsolataidat, kis túlzással a kisujjadat sem kell megmozdítanod, ha randizni szeretnél. Korosztályod úgyis szervez neked vakrandit, a bölcsészlányok is szexinek tartanak, mert ,,egy igazi férfi" vagy. Fiatalos életvitel plusz élettapasztalat, elég jó kombináció. Férfiként a kor sem számít annyit, mint a nőknél, nincs ok a sietségre. Ráadásul anyukád is belefáradt már, hogy a házasságtémát újra és újra felhozza. Belőled lesz a fiatalos apuka a szülői értekezleten a fiatal feleséggel. Egyedül te szúrhatod el, ha elkényelmesedsz, vagy túlságosan elbízod magad.

Igazságtalan? Az.
tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Címkék: elszigeteltséged, fizetésemelésnél, jövedelmforrásra, anakronizmusokat, személyiségüket, élettapasztalat, tisztelettudóak, egzisztenciális, elkényelmesedsz, reménykedhetsz, megváltoztatni, bölcsészlányok, összeboronálja, mellékszereplő, egyedülállónak, kapcsolataidat, magyarországon, korosztályodba, lyukvadászokat, sorozatgyilkos, megaláztatáson, megdöbbenéssel, párkapcsolatuk, alkalmazkodtak, visszajeleztek, szórakozásának, keletkeztetett, legolvasottabb, kitaszítottja, természetesen, státuszunkhoz, antiszociális, megmozdítanod, négyeshatoson, kapcsolatodon, tollampapirom, társadalom kitaszítottja, blog egyik, férfi szempont, múlkori bejegyzést, hasonló cipőben, másik oldalról, normális értékrendek, agglegény kifejezés, nevünkön szólítanak, elkaszált sorozat, vicces mellékszereplő, sorozatgyilkos szociopata, egyszerűség kedvéért, főnök téged, közös pont, csónakban eveztek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Nehezen engedem  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A fák lelke  Ma  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ma  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Viharban csak az a fa marad ál...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Ha így haladunk...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Gizike bar...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  A Föld napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  A keserű igazság  Semmit ne higgy el  802 esztendeje, 1222. április ...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Amit átélünk,  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Az udvariasság alapja: önismer...  Minden gyerek jó.  Beney Zsuzsa  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztina b...  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Pillangó  Semmit ne higgy el  Emlék  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Környezetvédelem  Az udvariasság alapja: önismer...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
társadalom kitaszítottja, blog egyik, férfi szempont, múlkori bejegyzést, hasonló cipőben, másik oldalról, normális értékrendek, agglegény kifejezés, nevünkön szólítanak, elkaszált sorozat, vicces mellékszereplő, sorozatgyilkos szociopata, egyszerűség kedvéért, főnök téged, közös pont, csónakban eveztek, életet szeretnéd, igazi gond, pokolba vezető, magas lóra, szingli lány, katasztrófa tuti, csalódás után, szánalom hullámai, kolléganők &#8211, férfi kollégákkal, vagy többgyerekes, személyiséged jórészét, skála másik, karmait próbálgató, lényegi különbség, helyzetükből fakadó, olyan jövedelmforrásra, egzisztenciális biztonság, egyetlen védőhálót, csúcson vagy, világ másik, főnököd imád, gyerek vagy, párod családjának, első csoporttal, univerzális válasz, húszas éveidben, fiatalabb kollégákkal, korosztályod programjain, igazi férfi&#8221, házasságtémát újra, fiatalos apuka, szülői értekezleten, fiatal feleséggel, elszigeteltséged, fizetésemelésnél, jövedelmforrásra, anakronizmusokat, személyiségüket, élettapasztalat, tisztelettudóak, egzisztenciális, elkényelmesedsz, reménykedhetsz, megváltoztatni, bölcsészlányok, összeboronálja, mellékszereplő, egyedülállónak, kapcsolataidat, magyarországon, korosztályodba, lyukvadászokat, sorozatgyilkos, megaláztatáson, megdöbbenéssel, párkapcsolatuk, alkalmazkodtak, visszajeleztek, szórakozásának, keletkeztetett, legolvasottabb, kitaszítottja, természetesen, státuszunkhoz, antiszociális, megmozdítanod, négyeshatoson, kapcsolatodon, tollampapirom, személyiséged, házasságtémát, popkulturális, predesztinált, kényszerültél, barátzónában, frontvonalat, egyedüllétet, megpróbálják, korosztályod, kereskedelmi, érdeklődését, bepótolhatsz, visszahúzódó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2526
  • e Hét: 11171
  • e Hónap: 17543
  • e Év: 68334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.